Vsak teden novi nasveti. Spremljaj nas tudi na Facebooku.

Kakšen vpliv ima vitamin C na hujšanje?

Vitamin C poznamo praktično vsi in vemo, da se nahaja v citrusih in agrumih. A kaj ko o njem razmišljamo le ob asociaciji na prehlad, oslabljenem imunskem sistemu in gripi, ko pa ima toliko pozitivnih učinkov tudi v drugih aspektih.

Vitamin C je resnično dragocen vitamin. Prednosti so številne, zlasti za vse, ki želijo shujšati in se počutiti bolj zdrave in vitalne. In brez skrbi, vitamina C ne more biti nikoli preveč. Vsak presežek vitamina telo samo izloči v urinu, saj je vitamin C topen v vodi.

 

 

Katere pa so njegove prednosti?

 

🍊 Lahko pomaga okrepiti imunski sistem

Ko hujšamo je izredno pomembno, da skrbimo za svoj imunski sistem – še ekstra če tekate ali telovadite na prostem v hladnem vremenu. Že majhen vetrič vas lahko preseneti, da začnete kašljati in se prehladite.

Zato le redno spremljajte da uživate dovolj vitamina C, da boste lahko še naprej telovadili proti postavi, ki si jo želite.

🍊 Uravnava raven sladkorja v krvi

Izogibajte se vzponom in padcem ravni sladkorja v krvi, ki je posledica slabe prehrane. Vitamin C vam lahko pomaga, da ne boste imeli vsak dan ob 15. uri potrebo poseči po celemu paketu piškotov ali čokoladi. Raje uživajte v zdravem prigrizku, ki vam bo na dolgi rok zagotovo bolj koristil.

🍊 Pomaga pri spopadanju s stresom

Vsakodnevni stres lahko v telesu zmanjša zaloge vitamina C, zato je dobro, da zagotovite njegov ustrezen vnos. Stresu se praktično ne moremo izogniti, sploh ker je hujšanje že samo po sebi stresno za telo. Če torej želite ohraniti misli na pravem mestu in imeti motivacijo za dalj časa, je vitamin C vaš nadaljnji sopotnik in najboljši prijatelj.

🍊 Lahko pomaga presnavljati maščobo

Vsi komaj čakamo, da se hujšanje pozna na tehnici in da v ogledalu vidimo razliko. To lahko dosežemo le tako, da maščobo v telesu dovolj hitro in učinkovito presnavljamo. Pomoč pri tem pa nam lahko daje vitamin C, ki je opora pri kurjenju maščob, seveda pa brez kombinacije z redno telovadbo ne bo šlo.

 
 
Uravnotežena prehrana in zadostna telovadba sta ključ do postave, ki si jo želite. V okviru uravnotežene prehrane pa imejte v mislih, da zaužijete dovolj vitamina C, saj vam lahko pomaga pri presnavljanju maščob, pri spopadanju s stresom in ima druge pozitivne učinke na telo.